In

W5 Solutions AB (publ), meddelar idag att Daniel Hopstadius, nuvarande VD, har beslutat att avgå från sin position som VD av personliga skäl. Daniel har uttryckt en önskan att omfördela sin tid och energi för att bättre balansera yrkesmässiga krav med personliga åtaganden, inklusive mer tid med familjen och att vara närvarande i Älmhult.

Från och med den 1 januari 2024 kommer Daniel i stället att tjänstgöra som VD för dotterbolaget W5 Solutions Production AB. Detta beslut möjliggör för Daniel att upprätthålla sitt dedikerade engagemang för W5 Solutions fortsatta framgång, samtidigt som det löser Daniels personliga situation.
 
Styrelsen för W5 Solutions AB (publ) tackar varmt Daniel Hopstadius för hans betydande insatser som koncern-VD. Under Daniels ledning har W5 Solutions uppnått historisk tillväxt, expanderat från ett lokalt till ett nordiskt bolag och förbättrat både omsättning och lönsamhet. Hans visionära ledarskap har varit centralt för företagets position som en ledande aktör inom försvars- och säkerhetssektorn. Styrelsen välkomnar också Daniels fortsatta engagemang som VD för W5 Solutions Production AB
 
Erik Heilborn, född 1962 och styrelseledamot i W5 Solutions AB (publ), har utsetts till interim-VD. Med en civilingenjörsexamen i maskinteknik från KTH och studier vid Handelshögskolan i Stockholm, samt en bakgrund som reservofficer i Amfibiekåren, är Erik en ledare med en framgångsrik karriär. Hans erfarenheter som VD för Telenordia och IBS samt ledande positioner inom Telia, TDC och AFRY Group gör honom idealisk för att leda W5 Solutions AB (publ) under denna övergångsperiod
 
Styrelsen har påbörjat processen att söka efter en permanent efterträdare och förväntar sig att kunna tillsätta en ny VD för koncernen snarast möjligt.

Recent Posts