In

Det snabbväxande och högteknologiska svenska försvarsföretaget W5 Solutions-listat på Nasdaq First North- erhåller beställning på elverk från Saab. Ordern omfattar utveckling och tillverkning av avancerade elverk avsedda för fordonsmontage. Beställningens värde uppgår till 15 miljoner och kommer levereras under 2023-2024.

”Tack vare våra flexibla och agila arbetsmetoder kan vi snabbt anpassa oss för att möta våra kunders behov avseende teknisk prestanda och leveranstid. W5 är en väletablerad leverantör till Saab och genom den här ordern tar vi ännu ett viktigt steg framåt och stärker ytterligare vårt samarbete. Dessa elverk med en effekt på 14 kVA är resultatet av vår kontinuerliga strävan att leverera innovativa och pålitliga lösningar inom strömförsörjningsområdet”, säger Johan Schmitz, Sales Manager på W5 Solutions.

W5 Solutions elverk är utformade för att leverera pålitlig strömförsörjning under tuffa förhållanden och är utrustade med moderna funktioner och teknik för att kunna möta försvarets högt ställda krav. Vår produktlinje inom strömförsörjning är modulär och täcker effektspannet 2 till 40 kVA. Respektive variant optimeras utefter kundens behov och kan anpassas för fordonsmontage, containerinstallation eller som mobila enheter.

”Vid projektets start insåg vi tidigt att W5 Solutions skulle vara en bra samarbetspartner för utveckling av elverket enligt våra önskemål. Saab har mångårig erfarenhet av samarbete med W5 Solutions med gott resultat av utförande och kvalitet”, säger Per-Olof Färnström, Strategic Procurement Project Manager på Saab.

Recent Posts