In

– Box Modul levererar shelters till NATO-kund

W5 Solutions nyförvärvade dotterbolag – Box Modul – har vunnit en order på 10 MSEK av en NATO-kund. Beställningen omfattar shelters, mobila modulära lösningar i pansarplåt. Dessa skräddarsys efter kundens krav för att säkerställa att människor och utrustning får ökad säkerhet – ett skalskydd från yttre påverkan. Leveransen kommer att ske under första kvartalet, 2024.

Box Modul är kända för sin expertis och erfarenhet inom utveckling, konstruktion, produktion och försäljning av specialanpassade shelters inom försvarssektorn. Dessa inkluderar färdigbyggda kontor, boendemoduler, skyddsrum, teknikbyggnader och sjukhusenheter. Designen anpassas utifrån den miljö den ska placeras för att naturligt smälta in i omgivningen.
 
”Ordern är en milstolpe i vårt arbete med att utveckla mobila skyddslösningar. Genom att tillverka robusta shelters med ett extra skydd för att minimera skadeverkan har vårt team bevisat produktens strategiska värde, vilket stärker vår position på marknaden”, säger Box Moduls vd, Peter Nordlund.
 
De mobila modulerna köps prefabricerade, vilket är ett hållbart alternativ som sparar både tid och pengar. Som en långsiktig leverantör till försvarsindustrin har Box Modul erhållit stor kunskap om hur moduler ska konstrueras för alla typer av förhållanden och situationer, exempelvis för extrema klimatförhållanden.
 
”Affären understryker vår gemensamma strävan mot tillväxt och visar tydligt på våra strategiska synergier. Box Moduls expertis inom mobila skyddslösningar är en viktig pusselbit och illustrerar det framgångsrika samarbetet inom vår koncern”, säger Daniel Hopstadius, W5 Solutions vd och fortsätter:
 
”Vi är stolta över deras team och ser fram emot den positiva inverkan deras mobila skyddslösningar kommer att ha inom försvarssektorn. Detta stärker Box Moduls framgång och bekräftar vår övergripande position och strategiska betydelse inom försvarssektorn för att hjälpa dem som skyddar oss”.

Recent Posts